data-nonce="4df0406706">
Dolar 34,2667
Euro 37,5003
Altın 2.930,01
BİST 8.750,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 18°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
18°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 12°C
Per 9°C
Cum 10°C
" draggable="false" alt="">

Diş eksikliği sizin de kaderiniz olmasın

Diş eksikliği sizin de kaderiniz olmasın
A+
A-
1 Mart 2019 12:38

Umut Şimşek, operasyonlar sırasında hastalara yapılan anesteziler hakkında bilgi verdi.

Diş Hekimi Umut Şimşek, diş tedavilerinde olduğu gibi implant tedavisinde vücut tedaviyi travma olarak algıladığı için bu ağrının, fizyolojik kökenli ağrı olarak düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, “ Bu amaçla blok ve infiltratif denilen 2 tip anestezi yöntemi uygulanır. Lokal anestezi sadece sınırlı alanda anestezi etkisi sağlarken, blok anestezide ise infiltratif anesteziye göre daha geniş bir anestezik etki sağlanır. Bu etki sağlandıktan sonra hastalar dokunma hissini kısmen algılarlar ancak ağrı asla ağrı gerçekleşmez” dedi.

Hastalar yeterince bilgilendirilmedikleri için uyutulmak yani genel anestezi ile implant tedavisini gerçekleştirmek istediklerini belirten Şimşek, “Bu istek hastaların eksik bilgisi ya da yakınlarının diş çekimi, gömük diş ya da komplikasyonlu implant tedavilerinden etkilenmeleri ve bundan kaygı duymalarından oluşur. Genel anestezi pratik olarak elbette uygulanabilir ancak bu anestezi yöntemi sıklıkla tercih edilmez yani diş hekimleri tarafından hastalar bu konu için çok sık yönlendirilmezler. Çünkü; genel anestezi solunum durması ve ölüme kadar da gidebilen bazı komplikasyonları da içinde barındıran bir işlemdir. Aslında dünyada her gün milyonlarca genel anestezi uygulaması gerçekleşmektedir ancak implant gibi, kanal tedavisi işleminden bazen diş çekiminden daha kolay nitelikte olan bir işlem için genel anestezi almak, işlemden sonra ise post-operatif dönem dediğimiz evrede hastanede müşahede altında kalmak bazı hastalar için çok anlamlı olmayabilir” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI 8

Sedasyon denilen yöntemle aşırı anksiyetesi olan ve korkan hastaların endişelerini giderilerek implant tedavisinin yapılabileceğini vurgulayan Şimşek, “Bazı durumlarda bir anestezi uzmanı ile lokal anesteziye ilave olarak sedasyon denilen yöntemle de aşırı anksiyetesi olan ve korkan hastaların endişelerini giderilerek implant tedavisi uygulanabilir. Bu yöntemde bazen hava yolu ile bazen de damardan özel bir takım ilaçlar kullanılarak hastada rahatlama sağlanmaktadır. Bu yöntemde hastalar yarı baygın vaziyette olmakta ancak hekim tarafından verilen komutlara da karşılık verebilmektedir. Aslında tüm bu yöntemlerin amacı hasta ve hekime konforlu ve güvenli implant tedavisi işlemini uygulamaya yöneliktir” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.