Dolar 32,3658
Euro 34,9484
Altın 2.325,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 'Milleti, patlıcanla, biberle korkutamazsınız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 'Milleti, patlıcanla, biberle korkutamazsınız'
A+
A-
14 Şubat 2019 12:41

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhur İttifakı’nın Elbistan Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’la birlikte ilçeye geldi. 

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda kendisini karşılayan çok sayıda vatandaşa hitaben yaptığı konuşmada, 2018 yılında döviz kurundan kaynaklı ekonomik krize değinen Oktay, şimdide aynı oyunun domates, patlıcan ve biber fiyatları üzerinden oynanmak istediğine dikkat çekti.

Oktay, şöyle konuştu:
“2018’de Türkiye’ye yapılan manipülasyonu hatırlayın. Ne yaptılar, dövizle saldırıyoruz, dediler. Şimdi ne yapıyorlar? Patlıcanla saldıracaklarını düşündüler, biberle saldıracaklarını düşündüler, domatesle, soğanla saldıracaklarını düşündüler. Onlar düşünedursunlar, onlar hayal ededursunlar. Onların bilmedikleri tek bir şey var. Milletimizin dik duruşunu bilmiyorlar. Milletimizi patlıcanla, biberle, dövizle veya başka şeyle liderinin yanından ayıramayacaklarını bilmiyorlar. Değil patlıcanınızla, birebirinizle, tankınızla topunuzla tüfeğinizle geldiniz. F-16’larınızla geldiniz. Bu millet gene dimdik durdu. Dimdik durdu, durmaya da devam edecek. Öyle dimdik durdu ki oradan başka bir ittifakla çıktı. 15 Temmuz gecesi devletine sahip çıktı, yüreğiyle, imanıyla sahip çıktı. 16 Temmuz’da da ittifakını kurdu. Cumhurbaşkanımızla, liderimizle, genel başkanımızla gizli kapaklı hiçbir şey konuşulmadan, kapalı kapılar ardından hiçbir şey konuşulmadan, her şey sizin önünüzde tartışılarak, konuşularak Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile yeni bir ittifak kuruldu.”

Türkiye’nin terörle mücadelesine de değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Türkiye’ye göz dikenlere o gözlerini oymaya söz verdik” diyerek, “DEAŞ olsun, bilmem ne olsun kovaladık mı Türkiye’nin her bir karış toprağından? Kovalıyor muyuz? Sınırın ötesine kaçan namertleri kovalıyor muyuz? Türkiye’ye göz dikenlere o gözlerini oymaya söz verdik, Türkiye’nin ötesinde de, sınırların ötesinde de kovalıyor muyuz? Kovalamaya da devam edeceğiz. Bizi topla tüfekle korkutamayanlar, ekonomi ile korkutacaklarını zannediyorlar. Hiç kusura bakmasınlar. Biz ekonomide de 10 bin dolarların üzerine, 20 bin dolarların üzerine çıkacağız. Ne pahasına olursa olsun, her şeye rağmen çıkacağız ve bunu birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhur İttifakı’nın Elbistan Seçim Ofisi’nin açılış kurdelesini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’la birlikte kestikten sonra ilçeden ayrıldı.  

“Hangi manipülasyonu yaparlarsa yapsınlar yolumuza devam edeceğiz”

REKLAM ALANI 8

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi manipülasyonu yaparlarsa yapsınlar; patatesle mi oynayacaklar, patlıcanla mı oynayacaklar, biberle mi oynayacaklar, dövizle mi oynayacaklar buyursun oynasınlar biz yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı. Fuat Oktay, yaptığı konuşmada, “Terörle mücadelede gece demedik, gündüz demedik ve demeyeceğiz de. Teröristlere, hainlere adları ne olursa olsun; adı FETÖ’dür, adı PKK’dır, adı DEAŞ’dır, adı bilmem nedir. Kaçacakları delik bırakmayana kadar onları kovalamaya devam edeceğiz dedik ve ettik. Hem sınırın içinde hem de sınırların ötesinde. Türkiye’ye rahat vermeyene Türkiye’ye rahat vermemeyi aklından geçirene biz dünyayı dar ederiz dedik ve bugün onlara dünyayı dar ediyoruz. Türkiye’yi ekonomik anlamda dünyanın sayılı ülkeleri arasına getireceğiz dedik. Türkiye bugün dünyadaki 17. Büyük ekonomisine sahip. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi manipülasyonu yaparlarsa yapsınlar; patatesle mi oynayacaklar, patlıcanla mı oynayacaklar, biberle mi oynayacaklar, dövizle mi oynayacaklar buyursun oynasınlar biz yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“EÜAŞ işçilerimiz mağdur olmayacak”
Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, yaptığı konuşmada, “Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile birlikte Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesinin 20 yıllığına Çelikler Holding’e devrolmasının ardından burada çalışan kamu işçilerin mağduriyet yaşamayacak. EÜAŞ Genel Müdürümüz ile görüştük ve bin 200 kadrolu elemanımıza ne istiyorsunuz diye sorulduğunu ve taleplerini aldık dedi. Şuanda titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, hiçbir işçimizi mağdur etmeyeceğiz. Hiç kimsenin isteği ve talebi dışında bir tasarrufta bulunmayacağız dedi. İşçilerimiz rahat olsun” açıklamasında bulundu.  

Murat Sürücü – Fethullah Arslantaş

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.