Dolar 32,3310
Euro 35,0618
Altın 2.285,03
BİST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Erzurum'da Mart kapıdan baktırdı

Erzurum'da Mart kapıdan baktırdı
A+
A-
7 Mart 2019 15:36

Erzurum’da Mart kapıdan baktırdı, kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle bahara ‘merhaba’ diyen şehir yeniden beyaza büründü. Mart ayında yağan kar, Erzurum’u yeniden kışa çevirdi. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, birçok mahalle yolu da ulaşıma kapandı.

Lapa lapa yağan kar nedeniyle araçlar trafikte güçlükle ilerledi. Belediye ve karayolları ekipleri, yolların kapanmaması için temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kentte soğuk hava ve kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI 8

Öte yandan bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece ile Ardahan’da ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede bugün havanın parçalı, zamanla çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Aralıklı yağışın beklendiği bölgedeki illerden Erzurum, Kars, Ağrı, Erzincan ve Ardahan’da karla karışık yağmur ve kar, Iğdır çevrelerinde ise karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.

Bölgede, Erzurum’un merkez ve güney ilçeleri ile Ağrı il genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı ve tipinin etkili olacağı tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan’da 2, Iğdır’da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 5, Ağrı’da 7, Kars’ta 8 ve Ardahan’da 10 derece ölçüldü.

Kar kalınlıkları Ağrı’da 40, Erzurum’da 32, Ardahan’da 17, Kars’ta 7, kayak merkezlerinden Ergan’da 195, Palandöken’de 102, Konaklı’da 82 ve Sarıkamış’ta 88 ve Yalnızçam’da 31 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede sabah ve gece buzlanma ile don, yer yer pus hadisesinin olabileceğine dikkat çekerek, gün içinde çığ riski bulunması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.