Dolar 32,3674
Euro 34,9625
Altın 2.325,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

"Kitap Kardeşim" projesi final programı Pasinler'de yapıldı

"Kitap Kardeşim" projesi final programı Pasinler'de yapıldı
A+
A-
12 Mart 2019 13:28

Pasinler Alvarlı Efe Anadolu Lisesi ile birlikte düzenlenen programda 7 güzel adamdan biri olan Nuri Pakdil’ın hayatı ile ilgili bilgi verildi. Erdem Beyazıt’ın şiiri okundu.

Programda Yakutiye Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Fahri Güzel, proje ile ilgili olarak, “Okulumuzda sadece akademik başarı değil, sosyal-kültürel etkinlikler ve özellikle kitap okuma etkinlikleri önemsenmektedir. Okuyan Okul sloganıyla yürütülen etkinlikler kapsamında her gün ilk derse kitap okunarak başlanmakta, Okuyan Evler adıyla yürütülen okuma etkinliğinde 10 kişilik okuma gruplarında her ay okunan kitaplar bir öğretmen rehberliğinde gruptaki bir öğrencinin evinde ailelerin de katılımıyla müzakere edilmektedir. Gençlik Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen Kitap Kardeşim projesiyle de okulumuzdaki öğrencilerin ve 5 ilçeden öğrencilerin katılımıyla yazar buluşmaları, ilçelerde kitap müzakereleri gerçekleştirilmektedir. Pasinler ilçemizde yapılan final programı ile ilçe buluşmaları tamamlanmış oldu” dedi.

Programda selamlama konuşması yapan Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kaya, “Osmanlı’nın değerini anlamak, kurucusu Osman Bey’den son padişah Sultan Vahdettin’e kadar geçen 623 yılda Fatih Sultan Mehmet Han’ı, Yavuz Sultan Selim Han’ı, Kanuni Sultan Süleyman’ı ve yılları tesbih dizisince süren hükümdarlığı döneminde hiç bir resmî evraka abdestsiz imza atmayan Sultan Abdülhamid Han’ı anlamaktan geçer. Ecdadımızı anlamak, anlatmak ve yaşatmak temel görevlerimizdendir” dedi.

REKLAM ALANI 8

Programda daha sonra öğrenciler tarafından okunan Yavuz Bahadıroğlu’nun Biz Osmanlıyız isimli kitabı Eğitimci-Yazar Taner Özdemir’in sunumuyla değerlendirildi.

Eğitimci Yazar Taner Özdemir, “Osmanlı Kültür ve Medeniyet değerlerini şekillendiren ana düşünce, “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” anlayışıdır. Osmanlı 600 yıldan fazla devam eden hükümranlık süresince hâkim olmayı değil, hadim olmayı ilke edinmiş, farklı inanç kesimlerine de hep aynı prensiple muamele etmiştir” dedi.

Alvarlı Efe Anadolu Lisesinde yapılan program, Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kaya’nın Eğitimci Yazar Taner Özdemir’e plaket vermesiyle tamamlandı.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.