Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

NASA buzulların erime ölçümünü yapacak ICES Sat 2 uydusunu uzaya fırlattı

NASA buzulların erime ölçümünü yapacak ICES Sat 2 uydusunu uzaya fırlattı
A+
A-
17 Eylül 2018 12:38

İleri Topoğrafik Lazer Yükseklik Sistemi (Advanced Topographic Laser Altimeter System) anlamına gelen kelimelerin baş harflerinden oluşan ATLAS 6, lazer ışık demetiyle Dünya’nın saniyede 10 bin fotoğrafını çekerek bilim adamlarının analiz etmesi için hassas bilgiler sağlamak üzere NASA tarafından bugün uzaya fırlatıldı. ICES Sat-2 uydusunun bilim adamlarının mevsimlerin nasıl değiştiğini görebilmeleri için Dünya’nın bir noktasından yılda dört defa görüntü alacağı, her bir görüntüyü tekrar çekmek için yörüngesini 91 günde tamamlayacağı belirtildi.

NASA’lı bilim adamları, ICES Sat-2 uydusunun yeryüzüne göndereceği lazer ışınlarının geri dönmesiyle yeryüzünün yüksekliğini ve her 90 günde bir aynı ölçümü yaparak, yeryüzünün buzul ve deniz yüzeyinin yüksekliğindeki değişimini ölçeceğini söyledi. Bu ölçümler yeryüzünün 3 boyutlu görüntüsünü çıkaracak ve izleyen herkesin erişimine ücretsiz olarak sunulacak.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.