Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

‘TBMM Başkanı ’ için temayül yoklaması

‘TBMM Başkanı ’ için temayül yoklaması
A+
A-
22 Şubat 2019 23:09

AK Parti’nin TBMM’deki grup salonunda yapılan temayül yoklamasında milletvekilleri TBMM Başkanı olarak görmek istedikleri ismi dağıtılan formlara yazarak, oy sandığına attı. Kulislerde Yıldırım’dan boşalan koltuk için AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın ve eski bakanlardan İsmet Yılmaz, Nabi Avcı ve Bekir Bozdağ’ın adı geçiyordu. Bu isimlerden bazılarının milletvekillerini arayarak destek istediği de belirtilirken, parti yönetiminin adaylık konusunda herhangi bir ismi işaret etmediği öğrenildi. Milletvekillerinin katıldığı temayül yoklamasına ilişkin formların, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşliğinde sayılacağı öğrenildi. AK Parti’nin göstereceği Meclis Başkanı adayı ile ilgili başvurunun bugün veya başvurunun son günü olan yarın yapacağı belirtildi.

SEÇİM PAZAR GÜNÜ
TBMM’nin yeni başkanı için seçimler 24 Şubat Pazar günü yapılacak. Gizli oyla yapılacak seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, yani 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilecek. Seçimin ardından TBMM Genel Kurulu, yerel seçimlerin sonrasına kadar çalışmalarına ara verecek.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.