Dolar 32,3744
Euro 34,9769
Altın 2.326,12
BİST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Vali Memiş: “Teknolojiyi üreten olumlu yönde kullanan nesiller yetiştirmeliyiz”

Vali Memiş: “Teknolojiyi üreten olumlu yönde kullanan nesiller yetiştirmeliyiz”
A+
A-
14 Şubat 2019 12:44

Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ı makamında ziyaret etti. Rektör Çakmak ile bir müddet sohbet eden Vali Memiş, geleceğin alfabesi olan kodlama ve robotik kodlama sınıflarının oluşturulması konusunda Mucitpark protokolünü imzaladı.

Tören sonrasında kısa bir açıklama yapan Vali Memiş, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin akademik kadrosuyla geleceğe ışık olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olduğunu ve oradaki birikim neticesinde Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kurulduğunu belirten Vali Memiş, “Üniversite rektörlük ve derslik binalarını çok etkileyici bulduğumu özellikle ifade etmek isterim, mimarisi son derece görkemli, üniversiteye yakışır binalar. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan büyük yatırımlardan bir tanesi Erzurum Teknik Üniversitesidir. Başta rektörümüz olmak üzere, akademik kadrosuyla, öğrencilerimizle beraber çok önemli bir görev üstlenecekler. Belki de bunun bir vesilesi olarak bugün protokol imzaladık. 20 ilçemizde Valilik olarak başlattığımız kodlama ve robotik kodlama sınıfların oluşturulması ve eğiticilerin eğitimi konularında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin uzmanlığında bilgilerinden faydalanacağız. Her ilçemizde, zor şartlarda okuyan öğrencilerimize geleceğin dili olan kodlamayı öğreteceğiz. Bilim insanları, 20 yıl sonra kodlama bilmeyen nesillerin cahil kabul edileceğini öngörüyor. Biz sadece bağımlı bir şekilde teknoloji kullanan değil; teknolojiye hakim, teknoloji üreten, teknolojiyi olumlu yönde kullanan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Rutin eğitimin dışına çıkmak istiyoruz. Umarım bu protokolle çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmış olacağız” dedi.

REKLAM ALANI 8

Vali Okay Memiş, Prof. Dr. Bülent Çakmak ile birlikte üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Mucitpark Bilim Fikir Atölyesi ve Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezini gezdi. Vali Memiş, akademisyenlerin yapmış olduğu çalışmaları büyük bir hayranlıkla inceledi.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.