Dolar 32,3698
Euro 35,0047
Altın 2.326,10
BİST 9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ABD ’de Kurban Bayramı kutlamasına polis engeli

ABD ’de Kurban Bayramı kutlamasına polis engeli
A+
A-
22 Ağustos 2018 14:55

ABD ’nin Virginia Eyaletinde bulunan ve Başkent Washington D.C ye 75 kilometre uzaklıkta olan Warrenton kasabasında Kurban Bayramı kutlamasına yönelik polis engeli getirildi. Müslümanlara yapılan bu uygulama ABD ’de bulunan en büyük sivil İslami örgüt olan Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) tarafından kınandı. CAIR yaptığı yazılı açıklamada Warrenton Kasabası tarafından son dakikada beklenmedik biçimde, hiçbir sorun yaşanmadan yirmi beş yıllık Kurban Bayramı geleneği haline gelmiş kutlama organizasyonunu reddeden kararının iyi niyet göstergesi olarak kaldırılması gerektiğini belirtti. 

Açıklamada ayrıca bölgede bulunan Lübnanlı kasapların işletmelerine giden yolun polis tarafından kapatılarak dini görevlerini yerine getirmek isteyen yüzlerce Müslüman ’a zorluk çıkartılmasının kabul edilemez olduğunu, kapatmanın bölgedeki iş yerlerine zarar verdiği ifade edildi. 

CAIR Başkanı İcra Direktörü Nihad Awad tarafından Warrenton Kasabası Yöneticisi Brennon Godfrey ’e yönelik yazılan mektuba da bildiride yer verildi. Awad mektubunda, “Warrenton Kasabası ’ndan sertifikalı Lübnanlı Kasaplara giden yolun açılmasını istiyoruz. Böylece anayasa tarafından da korunan dini vecibelerimizi yerine getirebiliriz” dedi. Awad, yapılan uygulamanın ayrıca gelen kişileri yanlış yönlendirebileceği ve çevre yollarda kazaya sebep olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Awad ayrıca Başkan Donald Trump ’ın seçilmesinden bu yana ABD ’de aralarında Müslümanların ve göçmenlerinde bulunduğu azınlıklara yönelik saldırıların arttığını söyleyerek 2018 Sivil Haklar Raporu 2016 ’dan 2017 ’ye kadar Müslümanlara ait ayrımcılık sorunlarında yüzde 17, şiddet kullanımında ise yüzde 15 artış olduğunu belirtti. 

Warrenton Kasabası yetkilileri CAIR ’ın bağlantıya geçmesi ve olayın medyaya yansıması üzerine kutlamalar ile ilgili kararı geri çekerek kasabadaki Kurban Bayramı kutlamalarının geçtiğimiz senelerdeki gibi gerçekleştireceğini duyurdu. 

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu 

 

REKLAM ALANI 8
REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.