Dolar 32,3698
Euro 34,9364
Altın 2.325,48
BİST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Avrupa ’nın seçkin hukukçuları Çeşme ’de buluşuyor

Avrupa ’nın seçkin hukukçuları Çeşme ’de buluşuyor
A+
A-
18 Ağustos 2018 01:01

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası İnsan Hakları Akademisi 21 ’nci Yaz Çalıştayı ’nı bu yıl da Çeşme ’de gerçekleştiriyor. Avrupa üniversitelerinden, alanlarının en iyileri olarak nitelendirilen öğretim üyelerinin de katılımıyla düzenlenecek çalıştayda, ayrıca Avrupa ’da ses getiren davalarla adını duyurmuş ünlü avukatlar da hazır bulunacak.

Hukukta en yeni gelişmeler tartışılacak

3 Eylül ’de başlayıp 10 Eylül ’de sona erecek çalıştay kapsamında düzenlenecek seminerler, her gün dört ayrı oturumda gerçekleşecek. Türk ve uluslararası hukukta en yeni gelişmelerin değerlendirilip tartışılacağı yaz çalıştayında, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi ile OHAL sonrası insan hakları alanında yaşanan iyileşmeler de ele alınacak..

Türkiye ve Avrupa ’dan önemli isimler katılıyor

İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel ile İKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk ’ün ev sahipliğinde organize edilen çalıştayın konukları; Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Prof. Dr. Engin Yıldırım, Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanı ve Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Vuslat Dirim, Almanya ’nın önemli ceza hukukçularından ve Freiburg Max-Planck Enstitüsü Onursal Müdürü Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Albin Eser, Federal Almanya Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Klaus Tolksdorf, Federal Almanya Danıştay Onursal Başkanı Marion Eckertz-Höfer, Viyana Yüksek Mahkemesi Başkanı Mag. Dr. Anton Sumerauer, Avusturya Yüksek Mahkemesi ’nde görevli Başsavcı Prof. Dr. Gabriele Aicher, Almanya Leipzig Üniversitesi ’nden Prof. Dr. Stephanie Schiedermair ve Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerlich, Almanya Giessen Üniversitesi ’nden Prof. Dr. Dr. h.c. Walter Gropp, Almanya Leibniz Üniversitesi ’nden Prof. Dr. Michael Nagel, Viyana Üniversitesi ’nden Dieter Kindel ve Miskolc Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akos Farkas gibi dünyanın önde gelen hukukçularının yanı sıra Almanya, İtalya, Fransa, Avusturya, Macaristan, Tunus, Rusya ve İngiltere ’den öğretim üyeleri ile Avrupa ’da ses getiren davalarla adını duyurmuş ünlü avukatlar olacak.

Dört başlık ele alınacak

REKLAM ALANI 8

Türk ve uluslararası hukukta en yeni gelişmelerin değerlendirilip tartışılacağı çalıştayda “Adil Yargılanma Hakkı”, “Adil Yargılama Yükümlülüğü”, “İfade Özgürlüğü”, ”Özel Hayat ve Aile Hayatının Korunması” ile “Mülkiyetin Korunması” başlıkları ele alınacak.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.