Dolar 32,4679
Euro 34,7442
Altın 2.438,67
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 20°C
Çar 15°C
Per 14°C

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'a Borsa Dolandırıcılığı Davası Açıldı

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'a Borsa Dolandırıcılığı Davası Açıldı
A+
A-
28 Eylül 2018 09:02

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, elektrikli araba üreticisi Tesla’nın sahibi Elon Musk hakkında menkul kıymetler dolandırıcılığı suçlamasıyla dava açtı. Komisyon, Musk’ın, Tesla hisselerini geri toplamak ve borsadan çekmek için mali kaynağı bulduğuna ilişkin açıklamasının yanlış olduğunu savundu.

KOMİSYON: YANLIŞ YÖNLENDİRİCİ BİR AÇIKLAMA

Komisyon, Musk’ın, Tesla hisselerini geri toplamak ve borsadan çekmek için mali kaynağı bulduğuna ilişkin açıklamasının “doğru olmadığını ve yanlış yönlendirici” olduğunu savundu. Dava ile Musk’ın halka açık bir şirkette yöneticilik yapmasının yasaklanması talep ediliyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Musk’ın gerçekte, herhangi bir fon ile kaynak anlaşması yapmak bir yana, böyle bir anlaşmanın ana hatlarını dahi daha konuşmadığını iddia etti.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu

MUSK, FİNANSAL CEZA İLE KARŞI KARŞIYA

Borsa Komisyonu, açıklama ile borsaya ve yatırımcılara zarar verildiğini söyleyerek, oluşan “ciddi karmaşıklık” nedeniyle finansal bir ceza da talep ediyor.

REKLAM ALANI 8

MUSK: ADİL DEĞİL

Ünlü girişimci Elon Musk, hakkında açılan davanın adil olmadığını, “doğrunun, şeffaflığın ve yatırımcıların iyiliği için” hareket ettiğini savundu. Musk, “Dürüstlük benim hayatımdaki en önemli değer olmuştur ve bunu hiçbir zaman tartışma konusu yapmadığım bilinir” dedi.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk

‘420 DOLAR ÖDEME’ AÇIKLAMASI

47 yaşındaki Güney Afrikalı iş adamı, geçen ay şirket hisselerini geri toplamak için gereken mali kaynağı bulduğunu açıklayarak, iş dünyasında büyük ses getirmişti. Elon Musk, şirket hisselerini toplamak için yatırımcılara hisse başına, mevcut değerinin beşte bir daha fazlası olan 420 dolarlık ödeme yapmayı teklif edeceğini duyurmuştu.

Twitter üzerinden yaptığı borsa açıklamasından haftalar sonra, yatırımcıların tavsiyeleri ile bu plandan vazgeçtiğini duyurdu.



REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.