Dolar 32,3691
Euro 34,9702
Altın 2.326,20
BİST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Türkiye merkez olacak! Artık tersine dönüyor

Türkiye merkez olacak! Artık tersine dönüyor
A+
A-
24 Ağustos 2018 08:07

TÜBİTAK, CoCirculation programı ile Türkiye ’nin 2023 yılı hedefleri kapsamında alanında tecrübeli araştırmacıların araştırma projelerini Türkiye ’nin önde gelen akademi veya sanayi kurum ve kuruluşlarında yürütmelerini sağlayacak. Türkiye, tecrübeli araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirilecek, yurda dönüş yapmak isteyen nitelikli araştırmacılara destek sağlanacak. Ar-Ge insan kaynağı gelişimine katkıda bulunulacak, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımı desteklenecek.

İLK ÇAĞRIYA ÇIKILDI

TÜBİTAK ’ın, 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programının (Co-Funded Brain Circulation Scheme2) ilk çağrısı Avrupa Birliği Komisyonu Yürütme Ajansı ile yapılan sözleşme kapsamında açıldı.

CoCirculation programı ile Türkiye ’nin 2023 yılı hedefleri kapsamında alanında tecrübeli araştırmacıların araştırma projelerini Türkiye ’nin önde gelen akademi veya sanayi kurum ve kuruluşlarında yürütmeleri desteklenecek. Türkiye, tecrübeli araştırmacılar için cazibe merkezi olacak. Yurda dönüş yapmak isteyen nitelikli araştırmacılara destek sağlanacak, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından 5 yıl süre ile yürütülecek olan proje kapsamında 4 ayrı çağrıya çıkılacak. Her çağrıda 25 olmak üzere toplam 100 Türk ya da yabancı araştırmacı yurt dışından Türkiye ’deki akademi ve sanayi kuruluşlarına araştırma yapmak üzere davet edilecek.

Engellilere destek

Araştırmacılar projelerini Türkiye ’de bir üniversite veya sanayi kurum/kuruluşlarında yürütmek üzere başvuru yapabilecek. Araştırmacılar 6 aya kadar mevcut kuruluşlarından farklı bir kuruluşta görevlendirilebilecek. Ayrıca engelli araştırmacıların ek ihtiyaçları için de ek destek imkanı sağlanacak.

REKLAM ALANI 8

 

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.